Vi kan betale via en app. Vi kan se fjernsyn, spille spil, vi kan styre gulvvarme, køleskabe og alarmer via apps. Der er (næsten) ingen grænser for, hvad ’den smarte telefon’ kan gøre for os. Vi har samlet en top fem over apps, som kan hjælpe dig godt igennem arbejdsdagen.
Mobilvarsling – en kombination af trafikradioen og Voldborg
Vi er nået til årstiden, hvor kulde, nedbør og mørke kan drille trafikken og gøre det endnu mere tidskrævende at tage det firhjulede køretøj. Men nu kan du forberede dig på den daglige trafik med Beredskabsstyrelsens app – Mobilvarsling. Appen informerer dig løbende om trafikale samt vejrmæssige udfordringer i lige præcis dit område. Så kan du forberede dig, inden sneen falder.
Et godt tip, hvis du vil bruge Mobilvarsling – sørg for at gå ind i mobilindstillinger og give appen de nødvendige tilladelser til push-beskeder. Mange – især Android – telefoner deaktiverer nemlig automatisk notifikationer fra apps, der ikke har været brugt i et par dage, hvis ikke de har de rigtige tilladelser.
112appen – for hurtigere hjælp
Skulle uheldet være ude – i trafikken, på arbejdspladsen eller bare på gaden – så er 112appen rigtig god at have ved hånden. Det er Styrelsen for Dataforsyning og Effektvisering, der står bag appen, og kontakter du Alarmcentralen via den, opgiver du samtidig med opkaldet din position. Alarmcentralen kan derved hurtigere reagere på din henvendelse, end hvis du først i telefonen skal forklare, hvor du er.
Husk dog at have GPS’en slået til!
LMe-Mobil – hurtigere vareindkøb
Det kan være et logistisk mareridt at handle ind til aftensmaden. Så det at sørge for at have lagret fyldt med de rigtige varer er heller ikke altid en nem opgave. Men der er naturligvis en app, som kan gøre hele indkøbsprocessen nem.
LMe-Mobil hedder appen og med den, kan du bestille varer og materialer når som helst og hvor som helst. Og med favoritlister over dine mest gængse varer kan du hurtigt genbestille lige præcis det, du står og mangler. Du kan også scanne varer fra kataloger og labels og lave en bestilling på dem via appen. Alt det er med til at gøre materialeindkøb til en leg.
Se videoen: Sådan sparer du tid med mobil-varebestilling
Spotify – så skal der skråles!
Du har naturligvis den gode gamle bilradio til at forsøde dagen med smukke toner fra diverse sangfugle. Men vil du skråle med på Metallicas ”Enter Sandman”, Bon Jovis ”Livin’ on a Prayer” eller måske Whitney Houstons “I will always love you” (ja ja, we don’t judge) hele dagen, så er en musik-app nødvendig.
Fordelen ved en app som Spotify er, at du selv kan bestemme, hvilke sange, du skal rocke med på – og du bliver ikke konstant afbrudt af diverse nyheder. Om du bruger Deezer, Spotify eller en helt tredje app er hip som hap – pointen er, at du kan blive underholdt lige fra lommen. Og så glider arbejdsdagen meget lettere.
Sleep Time – god tur til drømmeland
Lange arbejdsdage kræver en god nats søvn. Og de kloge siger, vi har brug for 7-8 timer i drømmeland hver nat(!) for at vores hjerne og krop fungerer optimalt. Men hvornår er du sidst kommet i seng ”i ordentlig tid”? Eller er sprunget ud af sengen klokken alt for tidligt og tænkt ”YES, så er der endnu en arbejdsdag i vente…!”
En app kan umuligt være mirakelkuren, men den kan måske hjælpe dig godt på vej til lidt mere overskud i hverdagen – og derfor skal der naturligvis være en søvn-app på listen.
Der findes et hav af ”sov godt”-applikationer. Du kan eksempelvis bruge Sleep Time. Læg mobilen under puden eller ved siden af dig i sengen. Mens du sover, registrerer appen dine bevægelser, og næste morgen kan du få en statistik over dit søvnmønster. Efterhånden lærer appen dig at kende – på baggrund af data – og den kan derved vække dig på det helt rigtige tidspunkt (i den lette søvnfase). På den måde føler du ikke, at din nat bliver afbrudt, eller at du mangler søvn.
Om du ligefrem springer frisk ud af dynerne hver morgen melder historien intet om – men du kan jo give det et forsøg?
Bonus-app: Hvis du for en gangs skyld vil overbevise din partner om, at det er ham/hende der snorker – og absolut ikke dig selv – så kan du prøve Dream Talk Recorder. Det er en app, som optager lyde om natten – alt fra snorken og mumlen til søvn-snakkeri .
Hvilke apps bruger du?
Har du gode tips til andre apps, der er brugbare i løbet af dagen? Del gerne på vores Facebook-side.