Expanded Beam Performance i nye stik-kombinationer 

ODU udvider porteføljen af Expanded Beam Performance-løsninger. Udvidelsen giver endnu flere muligheder med den højtydende kontaktløse fiberteknologi. 

Som kontaktfri linseteknologi byder Expanded Beam Performance (EBP) på banebrydende forbindelser med rigtig mange fordele: Lav dæmpning, nærmest intet behov for rensning eller vedligehold og lang levetid. Disse egenskaber gør EBP ideel i applikationer, der kræver maksimal pålidelighed og ydeevne.

For et par år siden introducerede ODU EBP fiberoptik konnekteret med ODU AMC® T. Nu gør ODU det muligt også at få den fiberoptiske løsning med MINI-SNAP® K, MEDI-SNAP®, ODU-MAC® Silver-Line eller White-Line konnektorer.

Fremtidssikret EBP-teknologi med imponerende høj performance

EBP sikrer maksimal signalkvalitet og kort latenstid med en dæmpning, der er endnu lavere end ved de traditionelle Physical Contact-løsninger (PC).

ODU Expanded Beam Performance  Typisk Max. / Min.
Insertion loss Singlemode (SM) < 0,35 dB < 0,7 dB (max.)
Multimode (MM) < 0,15 dB < 0,3 dB (max.)
Return loss Singlemode (SM) > 60 dB ≥ 55 dB (min.)
Multimode (MM) > 45 dB ≥ 35 dB (min.)

Minimalt behov for rensning og lang levetid

Linsefladerne skal kun renses, hvis de er ekstremt snavsede. Under normale omstændigheder kræves intet vedligehold, og den maksimale levetid kan opnås uden en eneste afrensning. Den kontaktløse overførsel betyder, at der ikke er noget slid på ferrulerne. Det gør det muligt at opnå en levetid på minimum 50.000 mating cycles.

EBP med robuste AMC® T konnektor

ODU’s første EBP-løsning bød på robuste AMC® T konnektorer til hårde miljøer. Med et innovativt 3-til-1 låsesystem, en refleksfri overflade og høj resistens over for påvirkninger udefra, har AMC® T vist sit værd som konnektorer til EBP.

Den mindste EBP-forbindelse på markedet

Nu fås EPB også med MINI-SNAP® konnektor. Denne klassiske metalkonnektor byder på sikkerhed og fleksibilitet samt en gennemtestet push-pull låsemekanisme. Beskyttelsesklassen er IP68. Den nye forbindelsesløsning er samtidig den mindste 12-linse forbindelsesløsning på markedet.  

Det lette MEDI-SNAP® stik

MEDI-SNAP® konnektoren er fremstillet i plastmateriale af høj kvalitet og derfor op til 75% lettere end sammenlignelige produkter. Det gør konnektoren ideel til transportabelt udstyr, som fx medicoteknik, der flyttes rundt mellem afdelinger.

Modulære ODU-MAC® konnektorer

ODU-MAC® konnektorer giver mulighed for at kombinere EBP-fiberoptik med eksempelvis elektriske signaler, gasarter, væsker mv. De robuste hybridinterface muliggør automatisk eller manuel docking med et højt antal mating cycles.

Med udvidelsen til MINI-SNAP®, MEDI-SNAP og ODU-MAC serierne kan ODU nu tilbyde endnu flere løsninger til en bred række industrier og anvendelser. Få alle detaljerne om Expanded Beam Performance på http://www.odu-connectors.com/da/technologies/fiber-optic/expanded-beam-performance/