Gode råd til at undgå følgeskader, når lynet slår ned

Sommermånederne er højsæson for lyn og torden i Danmark. Hele 85% af al tordenvejr herhjemme forekommer nemlig i sommermånederne juni, juli og august.

Lynnedslag er den hyppigste årsag til transiente overspændinger, som kan forårsage store skader på elektronik og elinstallationer. De skader der opstår ved lynnedslag skyldes, at der i lynet fremkommer ekstrem høj spænding gennem installationen. Transientbeskyttelse beskytter installationer mod overspændinger og lynnedslag, og minimerer følgeskaderne, hvis uheldet er ude.

Se vores sortiment af transientbeskyttelse her.

Færdigbyggede boligtavler med transientbeskyttelse

Vi tilbyder et stort udvalg af færdigmonterede boligtavler med Noark komponenter, som alle opfylder kravene til 2 RCD’er i en boligtavle. De færdigbyggede boligtavler fås i 1-, 2- og 3-rækker i enten Noark eller UG gruppetavle. Alle tavlerne kan leveres med transientbeskyttelse.

De færdigmonterede tavler er godkendte og leveres inkl. tavledokumentation og varmetabsberegning. Tavlerne fremstilles hos erfarne tavlebyggere, så du er sikret den bedste kvalitet.

Kontakt os på info@vanpee.dk eller +45 44 85 90 00 for mere info.

Råd og vejledning om transientbeskyttelse

Med installationsbekendtgørelsen fra den 1. juli 2017 er der indført skærpede krav til, hvordan behovet for transientbeskyttelse skal vurderes. Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet en række videoer om, hvordan du sikrer elinstallationer bedst muligt. På deres hjemmeside kan du bl.a. se en video om transientbeskyttelse og blive klogere på hvilke lovkrav der er på området. Se videoerne her.