Kannibalisme… eller bare sulten på mere business?

Af Flemming Seerup
Nyhed nr. 04-2024

Det hele startede i 1991 hvor Lan-Com første gang introducerde et Struktureret Kabelsystem – den gang kategori 3, der kunne håndtere ”svimlende” 100 Mbps/Eternet

 

WiFi eller kabelsystem?

Derfor var det også en speciel beslutning, der skulle tages, da vi overvejede om Lan-Com A/S skulle tage WIFI ind i leveringsprogrammet.

WiFi er jo som bekendt netværk baseret på trådløs kabling og dermed ikke anvendelse af kabler.

Skulle man kannibalisere sig selv? Eller skulle man lade sig selv æde af
den nye teknologi?

Af erfaring fra andre brancher lå svaret jo lige for –
”Vi kan jo ikke ændre på udviklingen af ny teknologi”, siger direktøren
fra Lan-Com A/S Flemming Seerup.

”Der er ingen tvivl om at WiFi er kommet for at blive, men virkeligheden
er mere, at WiFi og kabelsystemer frem over går hånd i hånd. Der skal jo et datakabel ud til hvert AP for at netværket kan fungere og i mange installationer ser vi også en kombination af Strukturerede kabelsystemer og WiFi.”

Så WiFi vs kabelsystemer er ikke en ”enten eller” situation men snare en ”både og” situation.

Teltonika partner med Lan-Com A/S

Derfor var valget heller ikke så svært, da Lan-Com A/S første gang blev kontaktet af Teltonika, som ønskede en professionel partner til at distribuere deres WiFi produkter i Danmark.

Lan-Com har gennemgået træningsprogrammer for at kunne projektere og designe WiFi installationer og vi har det nu også på lager.

“Det er vigtigt for Lan-Com, men også for Teltonika, at vi ikke sælger bokse – det er jo det letteste i verden, men at vi også tilfører produkterne værdi til den samlede WiFi installation” slutter Flemming Seerup.”Mange WiFi installationer bliver i dag leveret af IT netværksinstallatører sammen med netværkskablingen. Så nu behøver vores kunder kun at købe det et sted”, siger Flemming Seerup som glæder sig til at komme i gang med salget af det nye produkt.

 

Lan-Com A/S har de sidste 33 år leveret IT kabling og beslægtede produkter til danske el-installatører.
Lan-Com A/S er i besiddelse af meget stor viden inden for dette område, ved konstant at være nysgerrig samt erfaring opnået gennem nogle af de største LAN projekter i Danmark de seneste år.