”Belysning er på samme rejse, som it-branchen var på for ti år siden” Branchen for belysning gennemgår i disse år en enorm udvikling, og den har Kim Lyngaae som ny nordisk servicedirektør hos Philips Lighting taget plads midt i. Med stor erfaring fra it-branchen kan han bidrage til udviklingen af Philips Lighting som servicevirksomhed, hvilket han betegner som meget spændende.
Internet of Things er en af de ting, der har sat belysningsbranchen i gang med en enorm udvikling. De mange teknologiske muligheder stiller krav til en virksomhed som Philips Lighting. De er i disse år i gang med at udnytte denne udvikling til at skabe nye løsninger. Således står 49-årige Kim Lyngaae nu i spidsen for at videreudvikle Philips Lightings serviceafdeling, der de kommende år skal erobre flere totale belysningskontrakter, som det eksempelvis kendes fra Schiphol-lufthavnen i Amsterdam.
– Jeg kan godt lide at være i forandringsmiljøer, og jeg vil kunne trække på mine erfaringer fra it-branchen. Der er mange paralleller mellem det, it-branchen gennemgik for ti år siden, og den belysningsbranchen står midt i nu, siger Kim Lyngaae.
Med fortid i Atea og senest som adm. direktør i InfoCare Services har han stor erfaring i at udvikle en virksomhed til at servicere og hjælpe ved at udnytte den nyeste teknologi, hvilket netop er Philips Lightings hovedfokus nu og de kommende år.
– Jeg føler, jeg kan byde ind med noget i den her proces, og det er meget spændende at være med til at skabe den nye virkelighed for Philips Lighting, forklarer Kim Lyngaae.
Lys er ikke bare lys
De danske virksomheder er stadig ved at vænne sig til, at lysteknologien udvikler sig så enormt og nu skal ses som en service. De nye muligheder har arkitekterne dog øje for, og det betyder, at især i nybyggeri bliver LED-teknologiens egenskaber brugt.
Men også eksisterende bygninger kan nyde fordelene – især når man tager helhedsbetragtninger som medarbejdernes arbejdsmiljø, omkostninger i hele levetiden, energiforbruget og miljøet ind i ligningen. Her har Philips Lighting og Kim Lyngaae stort fokus på de fordele, der kan tilbydes via cirkulær økonomi.
– Mit langsigtede mål er, at man begynder at tænke belysning som en service, og vi kommer væk fra ideen om, at lys ”bare er en lyskilde, der skal lyse mødelokalet op”. Mit håb er, man ultimativt ser på belysning som en service, for det vil med tiden give bedre, mere energirigtig og miljøvenlig belysning til samme pris. Udviklingen af LED-belysning går så stærkt, og den nyeste teknologi kan gøre en stor forskel, man ikke har set tidligere, fortæller Kim Lyngaae. Privat er Kim Lyngaae bosiddende i København med sin kone Mette. Sammen har de børnene Oscar og Ida. Fritiden bliver også benyttet på service, når der bliver skruet på gamle biler, som han nyder at køre i sommerhalvåret, hvor passionen for motorcykler også bliver udlevet.