Elektrikere uden Grænser har stået for installationen
Frivillige fra Elektrikere uden Grænser– en non-profit gruppe, der forbedrer adgangen til elektricitet og vand i udviklingsområder rundt omkring i verden, er færdig med at installere et doneret 50 KW solenergi- og batterilagringssystem på Missionary Katolsk Hospital i Chiulo i byen Ombadja (Angola).
Projektleder Nino Cirrincione og frivillig-koordinator Pietro Carrabs fra Elektrikere uden Grænser afsluttede opgaven i januar 2020, efter at have udført den endelige kontrol af systemet, før den officielle overdragelse.
Prysmian Group støttede Elektrikere uden Grænser med denne opgave, ved at donere nye energikabler til det 234-sengs hospitalet, som betjener 300.000 mennesker. Kablerne erstatter det forældede ledningsnet på hospitalet og garanterer en høj forsyningssikkerhed, især til operationsstuer, fødestuer og fødeafdelingen, som modtager kvinder fra en 10 kilometer radius (70%). Cirka 40% af kvinderne opholder sig på afdelingen mellem 4 til 6 uger.
Det meste af befolkningen i området bor uden adgang til strøm, vand og offentlig transport. Mødre- og børnedødelighed er ekstraordinært høj, hvilket gør hospitalet til en vital livsline for lokalsamfundet. Næsten 600 millioner mennesker er stadig uden adgang til elektricitet i Afrika syd for Sahara, ifølge en nylig rapport fra Det Internationale Energiagentur.
Angola Projektet startede 7. marts 2019, da en container forlod Rom (Italien) på vej mod Chiulo (Angola) med materialer nødvendig for et mindre elnet. Selve elinstallation startede i maj 2019. Andre sponsorer ud over Prysmian inkluderer BTicino, NGO “Doctors with Africa Cuamm“, Enel Green Power, Work System for Components og Trento provinsen.
Projektet er en del af Prysmian Groups samarbejde med internationale NGO’er om at udvikle lokalsamfund gennem donation af kabler. Universel adgang til energi er et af EU’s mål for bæredygtig udvikling til 2030.Prysmian Group har samarbejdet med Elektrikere uden Grænser siden 2016. Koncernens engagement i bæredygtighed omfatter flere projekter, såsom “Saponé” i Burkina Faso og “Meru Children’s Home” i Kenya, hvilket forbedrede lokalsamfundets adgang til energi.
Elektrikere uden Grænser (Elettrici senza frontiere) sigter mod at bidrage til forbedring af udsatte menneskers levevilkår, ved at gennemføre humanitære interventioner i situationer med hungersnød eller naturkatastrofer rundt om i verden. Foreningen samarbejder aktivt med andre støtteorganisationer og virksomheder. NGO’en har i øjeblikket ca. 1.300 frivillige involveret i 140 projekter fordelt over 35 lande.