Fartøjet vil være fuldt funktionsdygtigt til 2.kvartal af 2020
Prysmian Group investerer over € 170 millioner i et nyt specialiseret kabelfartøj, der skal styrke koncernens nøglefærdige løsninger, såsom levering af EPCI-projekter. Investeringen vil understøtte den langsigtede vækst for undersøisk kabelinstallation samt styrke koncernens evne til at færdiggøre projekter med sammenkobling af offshore vindmølleparker.
Koncernens nye skib udstyres til at være det mest avancerede kabellægningsfartøj på markedet, i stand til at tilbyde en lang række alsidige services takket være avancerede funktioner såsom:
- Dybvandsinstallation ned til mere end 2.000 meter
- Øget kabellastningskapacitet
- Komplekse og forskelligartede installationsoperationer
- Positionerings- og fortøjningssystemer
Prysmian ejer allerede tre kabelskibe Giulio Verne, Cable Enterprise og Ulisse, udstyret med højteknologiske installationer og gravemaskiner, såsom Hydroplow, PLB-maskiner samt HD3 pløjningsteknologi.
Giulio Verne er et 133 meter langt og 30 meter bredt DP2 kabellægningsfartøj med en 7.000 tons karruselkapacitet. Det er udstyret til at udføre bundtet og simultan kabelinstallation ned til 1.600 meters vanddybde, ved hjælp af en Hydroplow til nedgravning af kabler op til 3 meters dybde. Fartøjet kan også være en platform for jet trenching ROV’er og Mass Flow Gravator værktøjer såvel som øvrige former for offshore projekter.
Cable Enterprise er et 124 meter langt og 31 meter bredt DP2 kabellægningsfartøj med en 4.000 tons karruselkapacitet. Det er i stand til at foretage simultanlægning og nedgravning med enhver type plov, herunder Hydroplow og SMD HD3. Skibet er udstyret med et 7 punkts fortøjningssystem og et miljøsystem til dets 4 Wärtsilä motorer, for at opnå en 75% NOx reduktion.
Ulisse er en 120 meter lang og 33 meter bred pram med et otte punkts fortøjningssystemet, så hun kan opererer selv under barske miljøforhold. Det kan transportere 7.000 tons kabel i en karrusel med en diameter på 30 meter, og er udstyret med en pick-up arm og en kabelsliske til lastnings- og udlægningsoperationer.
Koncernens subsea forretning sikrede flere vigtige kontrakter i 2017, med en robust ordreindgang på godt € 1 milliarder. De seneste projekter omfatter IFA2 undersøisk kabelforbindelse mellem Storbritannien og Frankrig samt NGCP sammenkobling i Filippinerne. Indenfor offshore vindenergi har koncernen fået tildelt projekter fra RTE til forbindelse af 3 havvindmølleparker til det franske fastlands elnet.
Læs alt om koncernens installationskapacitet til søs på vores koncern hjemmeside.
Bemærk, tilknyttede billede er af koncernens fartøj Giulio Verne.