Prysmian opnår 450 mio. euro finansiering fra EIB

Prysmian har underskrevet en ny finansieringskontrakt på 450 millioner euro med den Europæiske Investeringsbank (EIB) for at understøtte eltransmission og -distribution i Europa, som del af REPowerEU’s mål. Investeringen vil også fremme skabelsen af nye job. Investeringen skal specifikt bruges til:

  • Nye produktionslinjer til fabriksanlæg i Finland, Italien og Frankrig
  • Til fremstilling af EHV-søkabler og HV-landkabler
  • Tekniske forbedringer til eksisterende produktionslinjer

Disse investeringer skal imødekomme den stigende efterspørgsel efter vedvarende energi i almindelighed og havvind i særdeleshed. EIB-finansieringen vil gøre det muligt for Prysmian at fordoble sin produktionskapacitet for ekstruderede kabler på sine tre fabrikker i Pikkala (Finland), Pozzuoli (Italien) og Gron (Frankrig) fra omkring 2 000 km om året til over 4 000 km om året.

Finansieringen er i overensstemmelse med EIB’s mål for klimaindsats og miljømæssig bæredygtighed og REPowerEU-rammebetingelser, som EU-banken har forpligtet sig til at støtte med 45 mia. euro inden 2027. 

Aftalen følger tidligere kontrakt mellem Prysmian og EIB i februar 2022 på 135 millioner euro til forskning i innovative materialer, udvikling af nye kabelteknologier, digitalisering og bæredygtighed – for at understøtte vedvarende energi. Læs mere

”EIB er EU’s klimabank, og denne finansiering viser vores forpligtelse til at støtte grøn energi i Europa. Aftale med Prysmian vil hjælpe med at opnå REPowerEU-målene ved at mobilisere enorme ressourcer til at løse de mest presserende energi- og miljøudfordringer,” udtaler EIB Vice Presiden Gelsomina Vigliotti.

“Prysmian spiller en nøglerolle i forbindelse med den europæiske energiomstilling. Vi er stolte over, at EIB støtter vores vision om en væsentlig kapacitetsudvidelse for at imødekomme den voksende efterspørgsel efter ren energi på tværs af kontinentet. EIB deler vores urokkelige engagement til innovation af produkter og services, som fremmer effektivitet. Aftalen bekræfter EU’s anerkendelse af den vigtige rolle, vores virksomhed har for opnåelse af den grønne omstilling,” afslutter Prysmian CEO Massimo Battaini.