
Overenskomstforhandlingerne for el-branchen er skudt i gang. Repræsentanter for TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund har sat sig som til rette rundt om forhandlingsbordet, og ser ind i en nogle forhandlingerne, som kan blive svære.
Omvendt håber begge parter, at de kan komme frem til en løsning, der nyder lige så stor opbakning, som tilfældet var i 2020, hvor over 76 procent stemte ja til aftalen.
– Der er stor usikkerhed om fremtiden, og forhandlingerne kommer til at foregå på et baggrundstæppe af økonomiske udfordringer. Omvendt er vi trukket i arbejdstøjet i håbet om at nå en fælles aftale. Der er både en stor tillid og et godt samarbejde med Dansk El-forbund, så selvom vi ikke er enige om alt, så jeg tror jeg bestemt, at vi får et godt forhandlingsforløb, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Siden sidste overenskomst har der været en verdensomspændende pandemi, en energikrise og en stadig igangværende krig. Der har været tryk på den grønne omstilling, der har gjort, at installationsbranchen har haft meget travlt.
Her på det seneste har bl.a. inflationen og en mulig økonomisk recession trukket sorte skyer hele landet.
Partnerne håber dog, at de stadig kan nå til enighed.
– Vi har altid en fornuftig dialog mellem vores to organisationer. Det tror jeg også, vi får her ved OK23. Målet for Dansk El-Forbund er at få et godt resultat, som vores medlemmer kan se sig i på el-området, men de skal selvfølgelig derefter tage stilling til resultatet ved urafstemning, siger Benny Yssing, forbundsformand, Dansk El-Forbund.
Kilde: TEKNIQ Arbejdsgiverne