
Der var ikke behov for påbud eller andre håndhævelsesskridt, da Forsyningstilsynet havde kaldt netvirksomheder til samling.
I stedet fandt tilsynet det nødvendigt at vejlede virksomhederne i, hvordan de skal gøre deres tariffer mere forståelige for forbrugerne.
– Gennemsigtighed omkring netvirksomhedernes tariffer er vigtig for at sikre forbrugernes mulighed for at forstå grundlaget for den væsentlige del af deres samlede elregning, som nettarifferne udgør, siger Forsyningstilsynets direktør Carsten Smidt.
Selvom man som sagt ikke havde behov for at udstede fx påbud, afdækkede tilsynet et væsentligt behov for vejledning på området.
– Den stigende brug af tidsdifferentierede tariffer, gør det endnu vigtigere, at forbrugerne så let som muligt kan orientere sig om, hvilke tarifmetoder, deres lokale netvirksomhed benytter sig af, og hvad tarifferne udgør i kroner og ører, siger Carsten Smidt.
Forsyningstilsynet har som en del af reguleringen af de danske netvirksomheder ansvar for at godkende de metoder, som ligger bag netvirksomhedernes tarifopkrævning.
Det sker for at sikre, at metoderne er i overensstemmelse med lovgivningen og tarifferne bl.a. dermed afspejler de omkostninger, som de forskellige grupper af netbrugerne giver anledning til ved brug af elnettet (omkostningsægthed).
Tilsynet kommer til at bruge erfaringerne fra den afsluttede undersøgelse som grundlag for et videre tilsyn med fokus på netvirksomhedernes efterlevelse af de godkendte tarifmetoder. De forventes at blive opstartet inden sommerferien i år.
– Vores opmærksomhed blev i forbindelse med det afsluttede tilsyn skærpet, da flere netvirksomheder udtrykte usikkerhed om de metoder, som de havde fået godkendt hos os. Det rejste en vis bekymring for, om nogle netvirksomheder måske ikke anvender de godkendte metoder korrekt, siger Carsten Smidt.
Kilde: Forsyningstilsynet